Background Image

Design styling

strategisch ontwerp // concept ontwikkeling // product ontwerp

design
styling

“Een designer is een team player, een meedenker en dwarsdenker.”

De wereld verandert snel en de grenzen tussen disciplines vervagen. Ontwerpen is cross-disciplinair; iteratief en intuitief vanuit een brede vakkennis. Wij combineren ervaring in Autotechniek, Industrieel Product Ontwerpen en Autonome Kunst in een context gestuurde ontwerp methode.

strategisch ontwerp

context // toekomst // visie

Een product strategie begint met het vaststellen van de "design context" (toekomst scenario's van mens en habitat) en design visie. Van daaruit maken we de vertaling naar product kansen.

Is het idee levensvatbaar, waar moet het aan voldoen, en hoe kun je dat versterken? Wat zijn de verantwoorde keuzes, met impact op natuur en samenleving? Om onderzoek en beslissingen te structureren gebruiken we strategische visualisatie.

design strategy 1
design strategy 2

In opdracht van UA hebben we potentiële mobiliteitstoepassingen in kaart gebracht. Okapi heeft een structurerende en adviserende rol in strategisch ontwerp, en is sparring partner en liaison bij verdere project ontwikkelingen.

Voor BYD Europe hebben we een analyse gemaakt van de stedelijke mobiliteitscontext, en de toekomstige gedragingen en behoeftes van de toekomstige bus reiziger in kaart gebracht. Hierop hebben we het functionele interieur concept ontwikkeld en de eerste vertaling naar vorm en sfeer.

design strategy 3

Experimenteren, discussieren, bekritiseren


strategisch ontwerp

een heldere ontwerp visie is nodig voor ontwerpbeslissingen

concept
ontwikkeling
producten raken mensen op functioneel en emotioneel niveau

product ontwerp

een vorm heeft betekenis en emotie. En is self-explaining.

Concept ontwikkeling

techniek en vorm // de gebuiker

De onwikkeling van idee naar product is een team effort, iteratief, en start vanuit een visie. Tijdens dit proces vormt de designer de link tussen verschillende disciplines.

Iedere situatie vraag een iets andere structurering van dit proces. Het afstemmen van een diversiteit aan invloedsfactoren is cruciaal. Van empathie met de gebruiker en kosten tot de maatschappelijke impact en duurzaamheid.

cityhawk styling
cityhawk styling
For Urban Aeronautics: Okapi researched shape and meaning of a ‘flying car’, and consulted in aesthetics.
smart studio
Een ruimte die innovatie afdoende stimuleert is er meestal niet. Modulaire office: is flexibel te plaatsen in-house bij grote bedrijven als tijdelijke werk- en exposure ruimte bij veranderingstrajecten. In samenwerking met Studio Soeverein.

produkt ontwerp

esthetiek // vormgeving

“Look & feel die past bij de doelgroep.”

Om gebruik, techniek, vorm en betekenis op elkaar te laten aansluiten is esthetiek van groot belang, net als het intuïtief begrijpen van het product (self-explaining). Styling kan je ontwerp beter laten aansluiten bij de gebruiker, het concept helder en sterk communiceren en zorgen voor betere product acceptatie.


red dot award
wink magic 2